Ga direct naar inhoud

Alleen op de wereld 6+ - Jules van Rijn

een spannend en muzikaal avontuur

"In een mist van tranen liep ik achter Vitalis aan. Zonder afscheid te kunnen nemen van mijn lieve moeder Barberin. Zo begon mijn lange reis door Frankrijk. Stap voor stap, voet voor voet, kilometer voor kilometer, van dorp naar dorp en van plein naar plein, op mijn klompen. Auwww! Vitalis voorop, spelend op zijn fluit. Ik in het midden en de honden achter mij."

Alleen op de wereld; dit enorm grote boek las ik als kind met mijn rug tegen de warme muur van mijn slaapkamer, waar de schoorsteen langs liep van de kachel die beneden stond te branden. Ik ging helemaal op in dit spannende avontuur vol ellende. Ik voelde zo mee met het verdriet van Remi, die als baby ten vondeling was gelegd en de ene na de andere vriend verliest, maar toch het nieuwe geluk telkens weer vindt. Een verhaal over een jonge jongen die op zoek gaat naar familie en vriendschap. Met live pianomuziek door Stefan Bos.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

naar het bekende boek, gespeeld door Ton Meijer
Muziek, Theater
Groep 1, 2, 3